Paella met vis
Ingredienten voor 4 personen :
1 liter vis- of kippenbouillon (van een bouillonblokje)
1 ui
1 pot pimientos of lekkere verse paprika
1 dl. olijfolie
2 teentjes knoflook
4 kopjes Spaanse rijst
250 gram inktvis in stukjes
8 voorgekookte mosselen
8 grote gambas
1 blik tomato entero
1 zakje paellakruiden
klein blikje doperwten
Neem een paellapan ( of een cassola) en verhit 3 eetl. olijfolie.
Bak de vis tot ze goudbruin is en neem ze uit de pan.
Bak in dezelfde olie de fijngesneden ui, paprika en knoflook tot
ze glazig zijn. Voeg nu de klein gesneden tomato entero (met vocht) en de rijst toe en bak deze al roerende 1 minuut.
Voeg dan de bouillon toe ( 2 koppen per kopje rijst ).
Doe de vis erbij en de paellakruiden. Laat dit ongeveer 10 minuten
zachtjes pruttelen. Wanneer er teveel bouillon wordt opgenomen door de rijst nog wat bouillon toevoegen. Leg nu de gambas erop en laat deze 6 minuten meepruttelen. Doperwten en mosselen erin, dit even laten meewarmen en smakelijk eten !
Wijnsuggestie: Capitol tinto crianza
Heerlijke volle rode wijn uit Tarragona