Ingredienten:
Zout
Knoflook
Olijfolie
Stamp de gepelde teentjes knoflook samen met wat zout in een vijzel goed fijn.
Voeg dan druppelsgewijs de olijfolie toe en blijf langzaam roeren in 1 richting.
De saus moet na ca. 5 minuten roeren dik worden.
U kunt ook na het fijnmaken van de knoflook en het zout 1 eigeel meeroeren en daarna de olijfolie toevoegen.
Succes!
All i oli is Catalaans en betekent letterlijk knoflook en olie.
Deze Spaanse saus, die de volle smaak van knoflook en de olijfolie weergeeft,
Smaakt bijzonder goed bij vlees en visgerechten, maar probeert u de all i oli ook eens op een plak getoast brood (of onze pan tostada) met wat pebrot escalivat (geroosterde paprika, Spanish Harlem)en eventueel wat ansjovis (Spanish Harlem).
Met een glas Spaanse wijn eet en drinkt u niet alleen overheerlijk maar ook zeer voordelig.
Smakelijk eten!
Wijnsuggestie: Marques de Carrión crianza
Een heerlijke volle soepele wijn uit de Rioja