Banderilla / Spaanse lekkernij op een stokje

Doe de peterselie, knoflook en augurk in een blender of keukenmachine.
Laat terwijl de blender draait, de olie er langzaam bijlopen en blijf mixen totdat het mengsel zo glad mogelijk is.
Prik de volgende ingrediënten in de aangegeven volgorde vast en marineer de prikkers in de dressing.

A) Een ansjovisolijf, een opgerolde boquerone, een dikke schijf augurk, een zilveruitje en een stukje inktvis.
B) Een gekookte mossel, een halve asperge, een likje mayonaise en een half hardgekookt ei.
C) Een stukje inktvis, een halve Spaanse peper, een opgerolde boquerone, en een ansjovis olijf.
D) Een gekookte mossel, een plakje Serranoham, een blaadje sla, een half hardgekookt ei en een likje mayonaise
E) Een zilveruitje, een dikke schijf augurk, een opgerolde boquerone en een half hardgekookt ei.

Banderilla dressing (Picada):
Voldoende voor ca. 20 banderillas 3 eetl. fijngehakte peterselie 3 teentjes knoflook, fijngehakt 3 eetl. augurk 3 eetl. olijfolie extra verge 1 blikje mosseltjes