Conejo al samfeina
Ingrediënten voor 4 personen
8 a 12 tamme konijne-schouders ( naar gelang de grote )
1 aubergine
1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
1 grote ui
1 ½ dl. olijfolie
zout & peper
pimenton picant
verse, fijngehakte peterselie
Bereidingswijze :
Zout en peper het konijn een half uur van te voren. Bak deze in een cassola in ca. 30 min. goudbruin en haal deze vervolgens uit de cassola. In dezelfde olie bakt u langzaam de met pimenton bestrooide en grof gesneden paprika, ui, courgette en aubergine tot de ui glazig wordt. Haal het uit de cassola. Doe de konijn terug in de cassola en doe de groente eroverheen. Voeg bouillon toe tot het geheel voor de helft onder het vocht staat. Plaats de cassola in een voorverwarmde oven ( ca. 175 graden ) en laten garen tot het konijn zacht is. Uit de oven bestrooien met verse, fijngehakte peterselie.
Tip!
Als het een volledige maaltijd is kan u er gefrituurde aardappel blokken aan toevoegen wanneer de cassola uit de oven komt.
Wijnsuggestie: Viña Alarde reserva Rioja
een heerlijke volle rode wijn