Estofado de carne, jamon y olivas

Estofada de carne, jamon y olivas
Stoofschotel van serranoham, rund of kalfsvlees en olijven

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg rund of kalfsvlees (sudderlappen)
½ kopje olijfolie (Spanish Harlem)
150 gram serranoham (Spanish Harlem)
1 ui fijngesneden
1 blik tomato triturado (Spanish Harlem)
½ kopje olijven in plakjes (Spanish Harlem)
1 glas droge witte wijn (Spanish Harlem)
1 laurierblaadje, 1 eetl. bloem

Roerbak het vlees in de olie in een cassola. Haal het vlees uit de pan.Bak de ui in dezelfde olie. Wanneer de ui goudbruin is voegt u de bloem toe, goed roeren en de tomatenpasta toevoegen. Nu ongeveer 5 minuten goed roeren. Voeg dan het vlees. de ham, wat zout en de laurier toe. Goed roeren en bouillon toevoegen tot het vlees onderstaat. Deksel op de pan doen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer het vlees zacht is de olijven toevoegen en nog 10 minuten laten pruttelen. Serveren met geroosterd brood of pasta.
Smakelijk eten!