Estofada con cebolla y almendras

Estofada con cebolla y almendras/ Stoofschotel met ui en amandelen

Ingrediënten voor 6 personen:
1 kg rundvlees
olijfolie
1 kg uien
150 gram amandelen
peterselie
saffraan of colorante
zout en peper
3 teentjes knoflook

Snij het vlees in grote stukken. Verhit de olie in een cassola of een tajine en braad het vlees hier
zachtjes in aan. Peper, zout, knoflook,saffraan, twee uien grof gesneden en de amandelen toevoegen.
Giet hier wat bouillon over tot het geheel onder staat en doe de deksel op de pan.
Laat het geheel 2,5 tot 3 uur pruttelen. Snij ondertussen de uien in grove stukken en snij de peterselie fijn.
Haal als het vlees gaar is dit uit de pan en bak de uien in het overgebleven vocht.
Laat het vocht iets inkoken en doe het vlees terug in de pan.
Voor het opdienen de peterselie over het vlees strooien.
Smakelijk eten!