Arroz con pollo /Spaanse rijst met kip
Ingredienten voor 6 personen:
1 kip van ruim 1 kg in stukken
600 gram Spaanse rijst (Spanish Harlem)
2 fijngesnipperde uien
1 pot tomato sofrito (Spanish Harlem)
1 pot pimientos (Spanish Harlem)
150 gram doperwten
beetje zout en peper
2 dl. olijfolie (Spanish Harlem)
4 teentjes knoflook (Spanish Harlem)
½ theel. colorante (Spanish Harlem)
1 ½ liter kippebouillon
Bak de kip (gekruid) zachtjes goudbruin en gaar in de olie in een cassola.
Haal de kip uit de pan en smoor de ui en de paprika in dezelfde olie,
(zonder ze te laten kleuren).Laat de kip in een andere pan zachtjes gaar worden. Voeg na 10 minuten de tomato sofrito toe en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg nu de rijst toe en roer goed. De bouillon beetje bij beetje toevoegen en dit zachtjes laten pruttelen. Maak ondertussen in de vijzel de knoflook en de colorante tot een papje (voeg een beetje bouillon toe)en doe dit mengsel in de pan en dit alles ca. 20 minuten laten pruttelen.
De laatste 5 minuten de doperwten toevoegen.
Smakelijk eten!
Wijnsuggestie: Siglo Rioja
Een heerlijke stevige Rioja