Chorizo al vino
chorizo met wijn.
(voor 4 personen)
Chorizo is over het algemeen verkrijgbaar in 2 soorten, de milde, zoete of “dulce” en de licht gekruide “picante”.
Ingrediënten:
200 gram chorizo om te bakken
olijfolie
75 ml kookwijn
Bereidingswijze:
Halveer de chorizo in de lengte en snijd er dan kleine hapklare stukjes van. Doe een paar druppels olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Het hoeft niet veel te zijn, omdat de chorizo in zijn eigen vet kan worden gebakken. Als de pan begint te dampen de chorizo erin doen, bakken en als de onderkant bruin wordt omdraaien. Dat is een kwestie van een paar tellen. Als beide kanten knapperig zijn de kookwijn toevoegen (pas op: het spettert) en even de alcohol laten verdampen. Leg ze op een bord en laat uw gasten onmiddellijk toetasten. Deze worst is ook geschikt om te grillen, maar dan zonder de wijn.