Higados al Jerez/Kippenlevers in sherrysaus
Ingrediënten voor 4 personen:
800 gram kippenlevers
5 eetl. boter
versgemalen peper, zout
8 theel. bloem
5 sjalotten, fijngesneden
1 ½ kop kippenbouillon
3 eetl. droge Spaanse sherry
12 middelgrote champignons, gehalveerd
2 eetl. gehakte groene olijven
1 gehakte dooier van een hardgekookt ei
2 eetl. gehakte peterselie
Maak de levers schoon en snij ze doormidden. verhit de boter in
een cassola en bak de levers bruin. Schep ze uit de pan, leg ze op een verwarmd bord en bestrooi ze met zout. Fruit de sjalotten
in de achtergebleven boter tot ze zacht aijn. Roer adn de bloem erdoor en voeg de kippenbouillon en de sherry langzaam toe,
waarbij u blijft roeren tot de saus glad en gebonden is.
Voeg zout, peper, truffels, champignons en de kippenlevers toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Bestrooi het geheel met de olijven, eierdooier en peterselie,
meteen opdienen.
Smakelijk eten!
Wijnsuggestie: Saco siglo
Heerlijke volle Rioja