Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 grote aardappel, in blokjes
- 2 plakken serranoham, in reepjes
- 1 ui, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 200 gram kabeljauw, zonder vel, in blokjes
- 1,2 dl kruidenbouillon
- 50 gram geraspte kaas, zoals manchego
- zout en versgemalen zwarte peper
Tip van de kok
Voor een krokant laagje bovenop vervangt u de helft van de kaas door paneermeel.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een zware koekenpan. Bak hierin de mosterdzaadjes 1-2 minuten tot ze opengaan en beginnen te knisperen. Voeg dan de blokjes aardappel, reepjes ham en uiringen toe.
Bak alles al roerend 10-15 minuten, tot de aardappelblokjes gaan kleuren en bijna zacht zijn.
Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Voeg de blokjes vis toe en bak ze 2-3 minuten tot ze wit zijn. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan en bak alles 5 minuten tot de vis gaar is en de aardappelblokjes zacht zijn. Stort het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi het met de geraspte kaas en zet de schaal 2-3 minuten onder een hete grill tot de kaas goudbruin is en begint te borrelen.
Wijnsuggestie
- Viña el Vilá
Lichtdroge, tikkie kruidige witte wijn