Chorizo con ensalada de judias y tomates

Chorizo con ensalada de judias y tomates
Pikante chorizo met een salade van witte bonen en tomaten)

Voor dit recept is een chorizo nodig, die licht gebakken en warm wordt gegeten. We gebruiken witte bonen. Dit is ook een heerlijke zomerlunch als het tomatentijd is.Ingrediënten (voor 4 personen)
100-150 gram witte bonen, een nacht geweekt in water
20 zoete kerstomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, in dunne ringetjes gesneden
1 middelgroot bosje verse bladpeterselie, grofgehakt
Sherry azijndressing
250 gram zachte of pikante bakchorizo, in kleine stukjes gesneden
zeezout en peper

Bereidingswijze:
Spoel de bonen af en zet ze in een grote pan onder 2 liter koud water. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat het 1-2 uur sudderen. Schep eventueel schuim af. Als de bonen zacht zijn, afgieten tot het kookvocht even hoog staat als de bonen en een beetje laten afkoelen.
Als u de salade gaat maken de bonen (warm of op kamertemperatuur) afgieten en in een grote kom doen met de tomaten, ui en peterselie. Schenk de dressing erover en meng het goed. Laat de salade tenminste 5 minuten staan, zodat de smaken kunnen mengen. Zet intussen een bakpan op een matig heet vuur. Giet een scheutje olijfolie in de pan en voeg de chorizo toe. Terwijl de chorizo staat te sputteren kunt u de salade op een schotel uitspreiden. De chorizo hoeft maar een minuutje te bakken: eigenlijk hoeft er alleen een knapperig korstje aan beide kanten op te komen. Schep de gebakken chorizo over de salade en dien hem direct op.