Print

Esparragos con mariscos y salsa de huevos
Asperges met zeevruchten en saus van eieren

Ingrediënten voor 4 personen                         Ingrediënten voor de saus

1 pot asperges                                                   2 eieren
8 gambas                                                           1 theel. mosterd
blikje mosselen                                                  4 eetl. olijfolie
2 hardgekookte eieren                                       paar druppels aperitiefsaus
verse peterselie                                                 sap van een 1/2 citroen
100 gram escalivada                                           3 eetl. room
olijfolie                                                               zout en peper
1/2 citroen
1/2 glaasje witte wijn


Leg de asperges op een bord, giet er wat olijfolie en 1 eetl. citroensap over.
Snij de paprika fijn en leg deze ook op het bord. Bak ondertussen de gambas in wat olie met wat zout en peper.
Leg de gebakken gambas en de mosseltjes op het bord.
Saus: Klop de eieren los en voeg langzaam de rest van de ingredienten toe.
Verwarm dit mengsel langzaam au-bain Marie tot de saus wat dikker wordt.
Laat de saus afkoelen en giet hem dan over de salade.
Garneer de salade af met de gekookte eieren en wat peterselie.
Smakelijk eten!