Ensalada con alcachofas y pollo / Salade met artisjok en kip

Ingredienten:

½ kip (ca. 500 gram)
1 ½ liter kippenbouillon
1 blik artisjokken (Spanish Harlem)
1 blikje ansjovisolijven (Spanish Harlem)

voor de marinade:

4 eetl. mayonaise
6 eetl. slagroom
2 eetl. citroensap
zout, witte peper, suiker

voor de garnering:

4 hardgekookte eieren
8 ansjovisfilets (Spanish Harlem)
1 krop sla

Kook de kip gaar in de bouillon, haal het vlees van de botjes en snij dit in kleine stukjes.
Laat de artisjokken goed uitlekken en snij ze in grove stukken.
De olijven in plakjes snijden. Meng deze ingredienten in een kom.
Voor de marinade de mayonaise met de lichtgeslagen room door elkaar roeren.
Op smaak brengen met het citroensap,zout, peper en suiker.
Spatel dit door de salade en doe alles over in een salade schaal.
De hardgekookte eieren pellen en in partjes snijden, de ansjovisfilets oprollen.
De salade garneren met het ei, de ansjovis en wat fijngesneden sla.
Smakelijk eten!

 

Wijnsuggestie: Viña el Vila rose