Catalaanse salade met gegrilde chorizo, manchegokaas, chips, rucola en zwarte olijven

Ingrediënten (voor 4 personen)
8 kleine chorizo’s
2 bosjes rucola (raketsla), taaie steeltjes verwijderen, gewassen en drooggeslingerd
10 toefjes verse bladpeterselie
15 zwarte olijven, ontpit
4 Spaanse piquillonpaprika’s uit een potje en gehakt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
100 gram Manchego-kaas, in plakjes geschaafd
versgemalen zwarte peper
1 zak chips


Bereidingswijze:
Verwarm de grill voor en grilleer de chorizo’s 5 minuten aan elke kant. Houd ze warm.
Doe voor de salade de rucola in een grote kom en schep er de peterselie, olijven en piquillonpaprika’s door. Sprenkel er wat olijfolie en azijn over en breng tot slot op smaak met versgemalen zwarte peper.
Leg voor het serveren 2 chorizo’s in het midden van elk bord, verdeel er een paar plakjes kaas over en schik er wat aangemaakte salade bij. Garneer met de chips en dien op.

Wijnsuggestie: Finca Valdemoya blanco
Heerlijke fruitige , frisse wijn uit Castilla y León