Print

Ensalada de arroz / Rijstsalade


Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram rijst
1 bouillonblokje
250 gram Queso Manchego (Spanish Harlem)
1 blik gepelde tomaten (Spanish Harlem)
1 blikje pimentos (ontvelde paprika) (Spanish Harlem)
2 eetl. gehakte peterselie
3 eetl. eerste persing olijfolie
zout naar smaak

 

Kook in ruim water (met een bouillonblokje) de rijst gaar.
Giet de rijst af en laat de rijst afkoelen.
Snij de kaas, de tomaten en de paprika in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten in een saladeschaal en meng alles goed door elkaar.
Voeg zout naar smaak toe. Strooi de gehakte peterselie over de salade,
giet de olijfolie hierover en laat alles een uur afgedekt in de koelkast staan.
Smakelijk eten!

Wijnsuggestie: Viña el Vilalrosé
Een frisse elegante rosé