Flan de cafe / Spaans dessert

Ingrediënten voor 4 personen :

3 eieren
150 gram suiker
3 dl. melk
2 eetl. oploskoffie
1 a 2 eetl. koffielikeur (naar smaak)
Voor de caramel :
4 eetl. suiker
beetje water

Doe de suiker met het beetje water in een steelpan en verwarm dit tot het caramel wordt. Verdeel de caramel in souflepotjes of in een puddingvorm en laat het afkoelen.
Meng de oploskoffie met de koffielikeur.
Klop de eieren met de suiker en voeg de melk toe, blijf ondertussen goed roeren. Voeg hier dan het koffiemengsel bij, goed roeren en alles in de vorm(en) doen. Vul een ovenschaal tot iets meer dan de helft met water, verwarm de oven voor op 180 graden en zet de vormen in de ovenschaal totdat de flan dik wordt (ca. 20 minuten). Steek dan een breinaald in een potje en wanneer deze schoon is is de flan klaar.
Laten afkoelen en uit de vorm halen.
Serveren met slagroom en hagelslag.
Smakelijk eten!

Wijnsuggestie : Muscatel, een zoete dessertwijn of een fles cava.