Sinaasappelcake
Voor 6 tot 8 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten.

Ingrediënten
2 grote onbespoten sinaasappelen met dunne schil
4 eieren
300 gram suiker
2,5 dl. olijfolie
300 gram bloem
½ zakje bakpoeder
1 mespunt zout
20 gram boter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en wrijf de sinaasappels schoon. Snijd ze in kwarten zonder sap
te verspillen noch de schil te verwijderen.Doe de sinaasappelkwarten en het sap in de kom van een keukenmachine en mix tot een puree. Giet in een kom, meng met de eieren, de suiker en de olijfolie. Klop goed zodat een homogeen mengsel ontstaat.Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Roer dit door het eerste mengsel tot een glad beslag. Beboter een cakevorm en bestrooi hem met bloem. Giet er het beslag in en bak 40-45 minuten in de oven. Stort hem uit de vorm en laat afkoelen.