Flao
Taart met schapenkaas
Voor 8 tot 12 personen

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 4 eetlepels anijslikeur
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • 400 gram verse zachte schapenkaas of magere kwark
  • 30 gram verse munt
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker

BereidingswijzeZeef de bloem boven een kom. Voeg zout, likeur, olijfolie en 4 eetlepels water toe. Kneed alles tot een soepel deeg, vorm hiervan een bal laat deze vervolgens circa 30 minuten afgedekt rusten op een koele plaats.Klop ondertussen de eieren schuimig met suiker. Prak de kaas en roer deze door het eierschuim.Verwarm de oven voor op 220 °C. was de munt, dep hem droog en hak de blaadjes grof. Roer deze door het kaas- en eiermengsel. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in. Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee de vorm: maak een opstaande rand van circa 4 cm. Spreid de vulling regelmatig uit over de deegbodem.Plaats de taartvorm 30 tot 40 minuten midden in de oven. Laat de Flao afkoelen op een taartrooster en bestrooi hem met poedersuiker.