300 g verse tonijn aan 1 stuk
250 g cherrytomaatjes
2 el zwarte olijven
3 el kappertjes, uitgelekt
2 el peterselie, fijngesneden
1 el bieslook, fijngesneden
1 dl frisgroene olijfolie
2 el sherry of wijnazijn
zout, peper
Gril de tonijn op de bbq of in de grillpan
± 2 min. aan iedere kant. Snijd de cherrytomaatjes
en zwarte olijven heel fijn. Dep
de kappertjes droog met keukenpapier.
Verhit een koekenpan met een laagje olie en
frituur de kappertjes in ± 5 min. goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de
tomaat, olijven, kappertjes, peterselie, bieslook,
olijfolie, azijn en wat zout en peper tot
een dressing. Snijd de tonijn met een scherp
mes in dunne plakjes en verdeel deze over
4 borden. Verdeel de dressing over de tonijn.
Smakelijk eten!

Wijnsuggestie: Baigorri rose Rioja
Heerlijke volle rose uit de Rioja