Cannellones con atun / Cannellones met tonijn
Ingrediënten voor 4 personen:
8 rolletjes cannellones,
120 gram tonijn uit een blikje
1/2 blik gepelde tomaten
1 ui fijngesnede
1/2 blikje ansjovisolijven
1/2 blikje pimientos, kleingesneden
1/8 liter slagroom
100 gram queso Manchego
wat peterselie en basilicum
olijfolie

Meng de room, wat olijfolie en de geraspte kaas goed door elkaar en verwarm dit al roerende langzaam tot het een dikke saus geworden is. Haal de tomaten uit het blik laat ze uitlekken en snij ze klein.
Meng de tonijn, de tomaat,de ui, de peterselie, de paprika
en de olijven door elkaar. Vul de cannellones met dit mengsel.
Vet een cassola in met olie en leg de cannellones hierin, giet de saus hierover , strooi hier wat basilicum overheen en zet het 20 min. afgedekt met alufolie in een voorverwarmde oven van circa 220 graden. Na 20 minuten de alufolie erafhalen en 10 minuten gratineren, haal de cassola uit de oven wanneer de schotel gegratineerd is.
Smakelijk eten!
 
Wijnsuggestie:  Viña el Vilá blanco
                      Frisse witte wijn uit Tarragona