Queso frito / Gebakken kaas
Voor 4 personen

Ingrediënten
225 gram stevige kaas, bij voorkeur manchego
2 eetlepels bloem met een snufje zout
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
plantaardige olie, om in te frituren
cocktailprikkers om erbij te geven

Bereidingswijze:
Snijd de kaas in blokjes van 2x2 cm. Haal de blokjes door de bloem, ze moeten er gelijkmatig mee bedekt zijn.
Meng het geklopte ei met de dille en dip de blokjes kaas hierin. Verhit een lag van 2,5 cm olie in een zware koekenpan. Bak de blokjes in 1-2 minuten per kant goudbruin.
Schep de blokjes met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken, prik er cocktailprikkers in en serveer ze meteen als tapa.

Tip van de kok: Controleer de temperatuur met één van de blokjes kaas voor u de rest bakt. Als de olie niet heet genoeg is, duurt het te lang voordat de kaas krokant wordt en kan de vulling eruit lopen.


Wijnsuggestie: Pago Lencia
                     Intense rode wijn, zachte vanille tinten
                     100% Tempranillo druif