Crostini met cabrales en balsamico-champignons

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram kastanjechampignons, in vieren
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel verse tijm
1½ eetlepel balsamico-azijn
versgemalen zwarte peper
1 stokbrood
100 gram cabrales
75 gram rucola

Bereidingswijze:
Bak de champignons in een wok met 2 eetlepels hete olijfolie op hoog vuur bruin. Laat het vocht verdampen. Schep de tijm, 1 eetlepel balsamico-azijn en peper naar smaak erdoor en warm alles nog 1-2 minuten door.
Snijd het stokbrood schuin in 12 lange, dunne plakken en rooster ze op de bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin.
Bestrijk deze crostini dik met cabrales en leg ze weer op de bakplaat.
Laat de kaas onder de grill in 1 minuut iets smelten.
Meng de rucola met 2 eetlepels olijfolie en ½ eetlepel balsamicoazijn en verdeel dit over 4 borden.
Schep de champignons op de crostini en leg ze op de borden.
In plaats van balsamico-azijn en aparte olijfolie kunt u ook onze overheerlijke mix van azijn en olie gebruiken.

Wijnsuggestie: Capitol een heerlijke volle rode wijn uit Tarragona